Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή

Ο Νους μας στην Ελλάδα.


Φίλες και Φίλοι μου θαρρώ πως πρέπει να σκεφτούμε, Ελεύθερο να έχουμε Ουρανό, Λόγο και Οικονομία;

Ή τάχα να προσέχουμε, να μην κακοκαρδίσουμε, κυβέρνηση Εξουσίας;

Μας πνίγουν τα μνημόνια, μειώνουν μισθούς – συντάξεις, τόσα σχολεία καταργούν, νοσοκομεία συμπυκνώνουν, και φάρμακα μειώνουν και ενώ ο λαός πεθαίνει, πολιτικοί απτόητοι και με μισθούς στα ύψη, νυχθημερόν μαλώνουν, ποιος θα μας κυβερνήσει.

Μια κοινωνία βάλλεται απ’ ‘έξω’ και από ‘μέσα’ και η αγορά πιο ακριβή σε όλη την Ευρώπη, διότι οι φόροι αβάσταχτοι όλους μας ταλανίζουν και με εβδομήντα στα εκατό, χωρίς κανέναν έλεγχο το κράτος μας ταΐζουν.
Εμάς μας τιθασεύουν, με σκέρτσο ή με φοβέρα, να είμαστε όλοι ήρεμοι, χωρίς ευαισθησίες.
Να μην πολύ-πιστεύουμε σε Ελεύθερες Πατρίδες, να μην πολύ-νοιαζόμαστε για Ήθη και Αξίες, μα να είμαστε νομοταγείς σε νόμους σαν ‘μοχλούς’ - που κάνουν την δουλειά τους. Εδώ και χρόνια κάμποσα, το ‘Σύνταγμα’ αγνοείται και η προστασία του Λαού κλονίζεται ή χάνεται, χάριν της Εξουσίας.

Φίλες και Φίλοι ευτυχώς, πάντα υπάρχει ελπίδα. Ας δούμε κάποια πράγματα αλλιώς. μήπως και βρούμε άκρη.

  • Για εμάς δεν έχει νόημα, η Αριστερά, η Δεξιά, το Κέντρο ή τα Άκρα.
  • Όσο η Πατρίδα μας, θα βρίσκεται υπό έλεγχο άνομων συμφερόντων, εμείς να συμφωνήσουμε να έχουμε επικοινωνία.
  • Πρέπει να καταγράφουμε, τι ακριβώς συμβαίνει και πως θα είναι δυνατόν, συμπέρασμα να βγαίνει.
  • Όλα τα συμπεράσματα να είναι αναρτημένα, να τα διαβάζει ο καθείς κι αν έχει κάτι να μας  πει, να μπαίνει, να προσθέτει.

Με κάποιαν άλλη Αφορμή, ομοϊδεάτες αδελφοί, πάλι κάτι θα γράψω. Τα λάθη συγχωρέσατε, δεν σπούδασα πως γράφουν. Για την Ελλάδα ανησυχώ. Δεν θέλω να κυβερνήσουνε πολιτικής ρεμάλια, ότι έγινε έως εδώ, ήταν δικό μας σφάλμα. Το τι θα γίνει, από εδώ και εμπρός έχει μεγάλη Αξία, τώρα που όλοι γνωρίζουμε, να έχουμε τον Νου μας. Θέλουμε Ελλάδα δυνατή, ανεξάρτητη κι Ευλογημένη.

«Αλλαγή Νοοτροπίας»
Ιωάννης ό Φίλος 2018

Δημοφιλείς αναρτήσεις